Om san giovanni

En restaurant med ægte italienske rødder.

Familien Volpi 15. september 1988

Benthe, Mikele, Giovanni og Daniele forrest

15. September 1988
Familien starter San Giovanni

Det dansk-italienske ægtepar Benthe og Giovanni Volpi åbnede SanGiovanni den 15. september 1988 i det tidligere Konditori Kristine. Siden starten har restauranten været familiedrevet med fokus på italiensk tradition og hygge.

1990'erne
Italiensk fokus og vinkælder

Indretningen blev moderniseret, og fokus skiftede til det italienske køkken. SanGiovanni blev medlem af Slow Food, og La Cantina, en unik vinkælder med fem lokaler, tog form.

2000'erne
Et nyt kapitel for SanGiovanni

SanGiovanni blev 100% italiensk, da pizza udgik fra menuen ved en lille ceremoni. Fokus skiftede til klassiske italienske måltider og helaftensmenuer i vinkælderen. Familien begyndte også at importere vine og råvarer direkte fra Italien.

2004
Ombygning og udvidelse

SanGiovanni blev ombygget og udvidet mod Vingårdsgade med tre selskabslokaler. Vinkælderen fik en let renovering og et ekstra rum, hvilket bragte kapaciteten op på over 200 pladser.

2011- 2012
Nye koncepter under samme tag

La Cantina blev en selvstændig restaurant med egen stab, Trattoria & Pizzeria genindførte pizza, og A CASA-take away åbnede i Enoteca. Flere spændende koncepter blev samlet under ét og samme tag.

2015
Fokus på Private Dining

Efter tre års drift blev La Cantina omdannet til lokaler for Private Dining og selskaber. Trattoria’et fortsatte som den eneste åbne restaurant, mens resten af huset blev dedikeret til selskaber.

2020
Tilpasning under pandemien

Covid-19 skabte udfordringer med restriktioner og mangel på borde i Trattoria’et, da mange ønskede at spise ude. Et selskabslokale blev inddraget som restaurant, hvilket viste sig så effektivt, at det fortsatte efter pandemien for at imødekomme stigende efterspørgsel, især i weekenderne.

2023
Ny hovedindgang og italiensk bar

Hovedindgangen blev flyttet til Vingårdgade og ombygget for at skabe en mere åben og indbydende adgang til Trattoria, selskaber og den nye italienske bar, “il Bar.” Baren åbnede i februar 2023 med specialdesignede detaljer og en facade, der kan åbnes mod gaden.

Idag
Et hus med plads til alt

Idag råder SanGiovanni over 1.100 kvm og 30 medarbejdere. Med ny hovedindgang i Vingårdgade er Trattoria & Pizzeria samt “il Bar” åbent dagligt, mens La Cantina og selskabslokalerne bruges til Private Dining og arrangementer.